onsdag, juli 09, 2008

Kanaltur i England


Ar sista dagen i Stroud, England. I morgon far vidare till London. Vi ar i ett fantastiskt landskap. Oerhort kuperat med en frodig gronska. Det har varit lite svart att fotografera landskapet - regnskurarna kommer och gar. I dag har det mest regnat hela dagen. Men vi har handlat skor bade M och jag har handlat tva par skor var pa Clarke's. Jag har kopt ett par roda paddskor - jatteskona! Snygga? Njaaa...

Mandag och tisdag har vi varit pa kanalfard pa The Kennet and Avon Canal. En upplevelse! Baten var 2 meter bred och 22 meter lang med 13 sovplatser dusch och toalett ombord. Vi insag att det var en livsstil ocksa helt klart bodde en hel del ombord pa batarna. Det syntes om inte annat pa blomkrukorna pa taken och torkstallningarna.

Jag kan helt klart rekommendera en kanalfard och har man mojlighet att ta med en cykel sa finns det fina cykel- och gangbanor langs kanalen. Hade vi haft mer tid hade vi kunnat ga in i Bath men vi fick noja oss med att komma till inloppet och sedan vanda. Finfina pubar finns langs kanalen och man kan enkelt lagga till utanfor. Vi valde en rutt dar inte slussarna lag allt for tatt, men vi hade en kort stracka med 7 slussar pa raken. Det blev en del vevande och puttande pa slussportarna. Det kandes lite i armarna (mest for de som vevade mest...).

Vi bor hos M's kusin sa vi skjutsas runt och har det hur bra som helst. Men bade M och jag ar annu mer overtygade efter den har vistelsen att vi INTE ska kora bil i England.

Inga kommentarer: